Биткойнът поевтиня до четиримесечен минимум от 6370 долара днес, след

...
 Биткойнът поевтиня до четиримесечен минимум от 6370 долара днес, след
Коментари Харесай

Биткойнът поевтиня до четиримесечно дъно

 Биткойнът поевтиня до четиримесечен най-малко от 6370 $ през днешния ден, откакто преди няколко дни южнокорейската борса за търговия с криптовалути Coinrail заяви, че хакери са откраднали над 37 млн. $, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.
 

След като Coinrail разгласи кражбата, равняваща се на близо една трета от търгуваните на нея цифрови пари, цената на биткойна се срина с 500 дoлара за час и продължи да се намалява. Атаката още веднъж демонстрира какъв брой уязвими са дребните борсови оператори с ниски стандарти за сигурност от хакерски набези, уточни Ким Джин Хуа, представител на Корейската асоциация на блокчейн промишлеността.

Спад това последва и известие на в. Wall Street Journal, че американските регулатори са поискали от тържищата за търговия с криптовалути да дават търговски данни в помощ на следствие за операции на виртуални валути.

Информацията провокира опасения за бъдещето на пазара на цифрови пари.

Последните две седмици за вложителите в биткойни бяха спокойни, откакто през миналите месеци светът на криптовалутите постоянно бе обект на обири, пазарни операции и пране на пари.

Миналата година биткойнът нарастна шесткратно и през декември доближи рекорднo равнище 19 783 $ за брой. В началото на тази година обаче падна до към 6 хиляди $ за брой.

Всичко за криптовалутите четете тук. 

 
По публикацията работи: Магдалена Иванова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР